ИЗГОДНИ ВАКАНЦИИ В АЛПИТЕ

alpi11Несъмнено е, че италианските Алпи са източник на чар за всички любители не само на снега, а и на планината по принцип.

Кратка ваканция в Алпите, която може да бъде и в съвсем икономични курорти, може да ви зареди с енергия и ентусиазъм за месеци занапред.

Алпите са най-високата планинска верига в Европа и се простират между Словения, Австрия, Лихтенщайн, Германия, Швейцария, Италия, Франция и княжество Монако. Монте Бианко, или Монблан, който е на границата между Италия и Франция, е най-високият връх със своите  4808 м.

Алпите са любимо място за ски и отдих на туристи от цял свят, които за почивката си отсядат не само в хотели, а и в комфортните алпийски chalet и ваканционни къщи.

Алпийската планинска верига се е формирала преди около 30-35 милиона години.

Ето няколко предложения за ваканции в италианските Алпи.

alpi45

Алто Адидже – това е зона, идеална за ваканции на семейства и големи групи от приятели. Могат да се намерят изгодни алпийски къщи под наем, където може да се насладите на гостоприемство и на типичния алпийски дух и атмосфера.

Ето един сайт за къщи под наем в Trentino Alto Adige.

Ако предпочетете ваканция в Трентино, трябва да знаете, че това е идеалното място и за лятна, и за зимна ваканция със семейството или с приятелите ви. Тук природата наистина е надминала себе си. Пейзажите са неустоимо красиви между долините на Доломитите.

Ето един сайт за планински къщи под наем в Trentino.

Друга чаровна зона на Алпите е тази във Вале д’Аоста. Това е зоната, заобиколена с най-високите планински върхове и възвишения на Алпите. Панорамата ви спира дъха с прелестта си. Тук се намират и най-модерните ски съоръжения и писти, дълги стотици километри. Най-реномираните курорти са Cervinia, Courmayeur, Gressoney, Champoluc, La Thuille и са подходящи, ако искате да практикувате ски спорт.

alpi33

Тук се намират и върховете Монте Роза, Монте Бианко, Гран Парадизо, Червино, където може да си правите трекинг и екскурзии, достигайки и 4000 м.височина.

Ето един подходящ сайт за къщи под наем и шалета в зоната на Valle d’Aosta.

Тирол, известен с вечно заснежените си върхове, е перфектна дестинация за онези, които търсят сняг на всяка цена. Ски пистите му са с модерни съоръжения и са добре поддържани. Тук може да се насладите и на типичната тиролска атмосфера.

Ето къде има предложения за къщи под наем в Тирол в Австрия.

Ако искате да прекарате нискотарифна, но същевременно комфортна и незабравима ваканция в Алпите, ето и няколко съвета за подобни планински местности.

Low cost ваканция в Алпите

Сан Мартино ин Бадия – прекрасни панорами, високи върхове, безкрайни гори и поляни. Това е един от най-нискотарифните курорти. Ето един сайт за къщи под наем в San Martino in Badia.

Друго предложение е и Вал ди Нон, където също може да се насладите на природа, история и развлечения на по-изгодни цени. Тук може да видите предложения за къщи под наем във Val di Non.

Със сигурност Червиния е един от най-шик планинските курорти, но и там може да се прекара изгодна ваканция, стига да избегнете пиковите периоди. Ето сайт за апартаменти под наем в Cervinia.

ОЩЕ – ВИЖ ИЗГОДНИ ВАКАНЦИИ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ

КАК ДА РЕЗЕРВИРАМЕ ИЗГОДНО В ИТАЛИЯ

КАКВО ДА ВИДИМ ЗА 2 ДНИ В МИЛАНО

 

 

Short URL: https://goo.gl/exYlgC

Коментари

Коментари