ВИЖТЕ ИМЕНИЕТО НА ПАПАТА

PapaVatre

Лятната резиденция на папата в Castel Gandolfo се отвори за туристи

От 12 септември 2015 г. вече е възможно да се разгледа лятната папска резиденция в Кастел Гандолфо (Castel Gandolfo) , на 20 км.от Рим.
Ватиканът организира безпрецедентни туристически турове до и из имението, в което открай време са почивали през лятото всички последни папи.
Възможно е не само да се разходите из градините на резиденцията, а така също и да стигнете до тях със специално влакче от гарата на Светия престол. (Stazione San Pietro).

Предвидени са намаления за семейните посещения. Може да се избира между различни типове визити – от обикновена за 16 евро, до full day от 40 евро за комбинирана визита на Ватиканските музеи и Кастел Гандолфо.
Въпреки че резиденцията служи за ваканция на папата, не по такъв начин трябва да са облечени туристите, които я посещават. И тук, както и във Ватикана, е задължително „прилично“ облекло. Забранено е пушенето, както и носенето на големи раници и на сандвичи.
Папският тур стартира сутрин в 8 часа с визита на Ватиканските музеи и Сикстинската капела.
В 10 е визитата с аудио екскурзовод на Ватиканските градини. В 11 е отпътуването за Албано Лациале с влакче от гарата на Ватикана.
Оттам туристите се извозват със специален автобус до папските вили.
Визитата приключва в 13,30 часа, след което туристите могат да разгледат историческия център на Кастел Гандолфо до 16,30 часа, когато е връщането в посока Рим и Ватикана.

Short URL: https://goo.gl/WKRDSJ

Коментари

Коментари