КАК ДА ПЪТУВАМЕ ИЗГОДНО В ИТАЛИЯ

ant35 съвета как да пътуваме изгодно из Италия 

1. В големите градове е изгодно да си купувате city card.
Има различни видове – важат за 3,5 или 7 дни. Това са карти, които ви позволяват да се движите свободно с градския транспорт, включват билетите за основните музеи, както и намаления за входа на други музеи и галерии. В първия момент цената на картата може да ви се стори висока, но ако си направите сметка колко бихте изхарчили поотделно за всеки билет, ще видите, че е много изгодна.
2. Ползвайте free walking tours.

MontiKvartalV2
Във всички големи италиански градове съществуват т.нар. free walking tours, или безплатни пешеходни турове. Техни водачи са обикновено местни студенти по история на изкуството или младежи, които искат да вземат книжка за екскурзовод. Туровете обикновено са на различни езици. Открийте ги чрез Google за съответния град – така ще си спестите пари за екскурзовод и ще видите забележителностите, както подобава. Обикновено при тези турове срещата на желаещите е на централно място, след което се обикаля групово за 2 или 4 часа. Ако желаете, накрая може да оставите малък бакшиш на екскурзовода.
3. Винаги проверявайте кога са безплатните дни за музеи.

simo1
Обикновено във всеки град в Италия в някои дни входът в музеите е гратис, а в Неапол например целият месец май е безплатен. В Рим също музеите са безплатни в определени дни – ето кога.
4. Хранете се на изгодни цени на пазарите.

hrana
Много италиански пазари имат зони или сергии, на които е възможно да хапнете нещо прясно и току-що сготвено на много ниски цени. Освен че ще спестите, може да бъдете сигурни и че ще опитате пресни продукти. Ето къде са най-добрите пазари на хранителни продукти в Рим.
5. Купувайте изгодни билети за влак, самолет, автобус.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Има опция и да смените вашите билети чрез сайта cambiobiglietto. В него се публикуват най-различни оферти. Може да си купите и съвсем изгодни билети за концерти или други спектакли.
Билети може да купувате и от друга платформа – subito biglietti. И тук се продават билети и за концерти, и за самолет.
Ако искате да замените билета си за влак или автобус с друг, тогава може да използвате ето този интернет портал – scambiа treno.

Как да резервираме изгодно къщи под наем в Италия

Как да резервираме изгодно хотели в Италия

Вижте Караваджо безплатно

Как да видим Венеция нискотарифно

Как да видим Флоренция нискотарифно

Short URL: https://goo.gl/Gar0XJ

Коментари

Коментари