КАК ДА СЕ ДВИЖИМ В РИМ

Има много алтернативни начини да се придвижвате в Рим, за да го разгледате. Ако искате престоят ви да е по-приятен и незабравим, прибавете към него непознати преживявания. Със сигурност придвижването с претъпкани автобуси и метро, в които рискувате да се натъкнете на джебчии, няма да ви помогнат за това.
Ето няколко алтернативни начина да се движите из Рим.
1. ДВУКОЛКА (SEGWAY)

seg
Това е електрическа двуколка, с която за три часа обикаляте толкова забележителности, колкото пеша може да обиколите за седмица. Достатъчни са няколко минути, за да свикнете да стоите върху плота на двуколката. Турът е предназначен винаги за малки групи. Ако го купите чрез агенция, цената е от 75 евро на човек за 3 часа – включва и осигуряването ви с придружител, предоставянето на каски, аудио екскурзовод със слушалки, дъждобрани (ако вали).

В парка “Вила Боргезе” обаче се предлагат и двуколки по 15 евро на час.
2. ФАЙТОН

cav
С него може да се види Рим като през XIX век, препускайки на кон, воден от кочияш. Наемането на целия файтон  (4 места) за около час из Рим струва 150 евро. На много места из столицата ще видите стоянки, където може да си наемете файтон  – има на Piazza di Spagna, на Piazza del Popolo и др.

3. РЕТРО ВЕСПА

vespa2
С подобен скутер може да се почувствате като Одри Хепбърн и Грегъри Пек в „Римска ваканция“. Има всякакъв вид и цвят моторчета – може да се избира между Vespa в тигрови окраски, в червено, в бяло и какво ли не още. Разбира се, ако искате, може да си наемете съвременен модел, но защо да не опитате vintage моторче?
Пунктове на Bici&Baci – верига, която предлага турове с „Веспа“, има на Via del Viminale 5, Via Cavour 302 и Vicolo del Bottino 8.
4. ДЖАЗ ТРАМВАЙ

tramRoma
Всеки, който е опитал подобен тур с вечеря и концерт из Рим, остава очарован. Мястото на срещата е на Piazza di Porta Maggiore в 9 часа вечерта. Трамваят е ретро модел от 1947 г. От прозорчетата му могат да се видят масите със запалени свещи, както се полага за романтична вечеря. Бандата музиканти пък е в средната част на трамвая, която се огъва при завоите. Цената на тричасовия тур с вечеря с изискани ястия е около 60 евро, но трябва задължително да го резервирате предварително чрез сайта на tramjazz.com.
5. ЛИМУЗИНА

limuz
Ако сте любител на суперлукса, този начин на придвижване е точно за вас. Може да си наемете най-различни модели, дори розова лимузина, ако искате, за да отпразнувате годеж, сватба, юбилей или пък за да се почувствате царски сред антиките на хилядолетна възраст. Ето и няколко сайта, чрез които може да се наеме лимузина – limousinearoma.net,   romanoleggiolimousine.it.
6. КОРАБЧЕ

battelli
Вечният град може да се разгледа и с корабче по река Тибър, която минава по цялото протежение на столицата. Туристическите круизи обаче действат до 31 октомври. На кораба може да се качвате или слизате по избор на една от спирките от маршрута му. Началото е в 10 часа до крепостта Сант’Анджело (Lungotevere Tor di Nona/Piazza di Ponte Sant’Angelo) и в 10,35 до островчето Тиберина (Lungotevere degli Anguillara/lato Trastevere). Така може да се насладите най-добре на базиликата „Свети Петър“ и на всички останали красоти. Информация за туровете има на сайта batellidiroma.it.

Short URL: https://goo.gl/SZryxr

Коментари

Коментари