ГРАДИНИТЕ НА КУИРИНАЛЕ

gradinaquirinale3

Вижте градините на президентския дворец “Куиринале” в Рим, който вече е отворен за туристи

Най-големият президентски дворец в света, какъвто е “Куиринале” (Quirinale), вече може да се посещава. В него са живели Савоите, а преди това и много папи.

Истинска прелест са не само салоните, а и  градините на президентския дворец, заемащи 40 000 кв.м. Заради разположението си те изглеждат почти като издигнат остров над Рим.

gradinaquirinale2
В течение на вековете са били променяни според различните вкусове на обитателите на двореца. Сега техният стил е микс от официален стил от XVII в. и от романтичен стил от втората половина на XVIII в. Оттогава се пази и елегантната къща за кафе Coffee House, която е била направена като зала за приеми с прелестни фрески вътре.
В градините се намира и уникален Хидравличен орган, реализиран през 1999 г. от Бартелеми Форментели на базата на орган от XIX в. Органът се захранва с водопад с височина от 18 м. и е с механична трансмисия с клавиатура с 41 клавиша.

gradinaquirinale4
Под градините е възможно да се достигне през специален пасаж дори до археологическите разкопки на древния храм на бог Куирино.

Short URL: https://goo.gl/WxJyaZ

Коментари

Коментари