ИТАЛИАНEЦЪТ ПРЕДПОЧИТА ЧУЖДЕНКАТА?

obuvkiitalianski

Защо все повече италианци предпочитат чужденките, особено източноевропейките? Ето 7 неща, които не понасят у италианките

Мнозина смятат, че източноевропейките са много по-лесни трофеи от италианките за мачото на Апенините, който е уморен от капризите на сънародничките си.

От една страна, по този начин чужденките подхранват егото на италианеца, нарцисист по натура, на когото му е писнало от вечно придирчивите италиански жени.

От друга страна пък източноевропейката изглежда много по-склонна да зареже личния живот и кариерата си и да се отдаде на семейството с италиански мъж.

Дали обаче само с това се обяснява бумът на смесени бракове на Апенините? Според Eurispes докато броят на браковете между италиански граждани непрекъснато намалява  (33 на сто спад в периода 1996 – 2012 г.), за същия период броят на смесените бракове се е удвоил. Очаква се до края на  2015 г.  да достигне 28 000 и в повечето случаи става въпрос за жених от Ботуша и булка от чужбина.

Чарът и физическата красота на източноевропейката, която е най-предпочитаната чужденка за съпруга в Италия, се противопоставя на все по-увеличаващите се капризи на италианката.

Ето с какво дразни мъжа  италианската жена според някои италиански блогове.

  1. Изглежда вечно отегчена. Дори когато е на публично място с приятеля или съпруга си,  няма да пропусне да съобщи на всеослушание “колко е скучно това място” и да запали цигара от отегчение.
  2. Мисли си винаги, че искаш да я сваляш и че се пробваш с нея. За това обаче вина има и специфичната италианска ситуация – ако в чужбина приятелството между мъж и жена е нещо нормално, в Италия винаги не на място се намесва факторът ерос.  А да не говорим за ревността, типична за Ботуша – невъзможно е да се сприятелиш с момиче, ако гаджето й не одобрява.
  3. Вечно придиря как точно се обличаш. Италианките отдават изключително значение и на най-малкия детайл във външния вид. Важни са не само дрехите и бельото, а и всеки аксесоар. Това, което не разбират,  е факта, че мъжът все пак е пълнолетен и желае да се облича както той си иска. В крайна сметка мнозина се примиряват с изискванията на партньорките си, за  да избегнат дълги дискусии.
  4. Фиксирана е с правилата в италианската кухня. Според жената всичко трябва да е точно така, както се прави в Италия – никакво пилешко месо с пастата, никакъв пармезан при рибните ястия и др. Всяко престъпване на правилото е силен дразнител.
  5. Никога не си мълчи. Със сигурност за италианската жена не важи правилото, че мълчанието е злато, защото винаги и за всичко трябва да каже как точно да се направи. В много случаи не става въпрос изобщо за практични разрешения, а за отегчително дълбаене и в най-дребните и незначителни детайли.
  6. Изключително е ревнива. Дори на пръв поглед най-тихата и уравновесена жена се превръща в истерична тигрица, когато си мисли, че й изневерявате. Няма значение дали това наистина е така. В случая тя се ръководи най-вече от предчувствията си и може да бъдете осъден на базата на тях.
  7. Царица е на кавгите. Италианката  обича да дискутира ожесточено. Избягвайте да й отговаряте, така ще си спестите горещи полемики, от които със сигурност ще излезете окървавен.

Всеки ден новини за Италия, италианците, пътешествия и гурме в www.sofiarim.com

ИТАЛИАНЕЦЪТ НЕ МИЕ ЧИНИИ

НАЙ-ТЪНКИЯТ БЛОК В РИМ

КАКВО ДА НЕ ОЧАКВАМЕ ОТ ИТАЛИАНЕЦА

КАКВО ДА НЕ ОЧАКВАМЕ ОТ ИТАЛИАНЕЦА – 2

КАКВО ДА НЕ ОЧАКВАМЕ ОТ ИТАЛИЕНЦА – 3

Short URL: https://goo.gl/CXyEmz

Коментари

Коментари