КАК ДА ЛЕТИМ ИЗГОДНО

poletiVКога и как е най-изгодно да резервираме самолетни билети?

Кой е най-изгодният период да си купим билети за Париж или Ню Йорк? Кога са най-евтините полети до Лисабон? През кои месеци се пести най-много за самолетни билети за ваканции в чужбина?

Skyscanner ни съветва как да направим всичко това – той е мегатърсачката на полети по интернет. Сравнявайки цените на билетите от Италия към чужбина в периoда от януари 2013 до декември 2015 г.,  стига до извода кога е най-подходящият период за резервиране и купуване онлайн на билети.

Кога да пътуваме

Най-икономичният месец за пътуване от Италия е ноември, когато билетите струват около 16% по-малко от средната цена. Най-икономичната седмица е номер 47 (последната от ноември), когато дa летиш от Италия е с 20 на сто по-евтино от обикновено.

Кога да резервираме

Най-добрият момент да резервираме е 20 седмици преди заминаването – пести се средно с 11% от средната цена на билета. Кулувайки билет 7-10 седмици преди пътуването, се пести средно с 10%.

Кога да резервираме полет в Италия

Ако резервирате национален полет в Италия месец преди заминаването, може да спестите 17,4%. Най-изгодният месец за полет в Италия е февруари – той е по-изгоден със 17%, в сравнение със средната годишна цена. Август е най-скъпият месец – средно с 30% по-високи са цените тогава..

Най-изгодната седмица на годината е третата седмица на януари, докато най-скъпата е седмицата на Коледа.

Полети на къси разстояния

За кратките полети най-добрият период на резервации е 9 седмици преди заминаването – пести се с 15%. Най-изгодният месец е ноември, особено третата седмица (-23,6%). Най-скъпият е август (+30%).

Полети на дълги разстояния

Най-много се пести, когато се резервира 4 месеца и половина преди заминаването. За предпочитане са пътуванията през май, за избягване са тези през август, когато билетите са най-скъпи.

Как да резервираме изгодно ваканционни къщи в Италия

Как да пътуваме изгодно в Италия

Short URL: https://goo.gl/YXhD2e

Коментари

Коментари