РИМ-МИЛАНО С 4 ЕВРО

ant3

Как е най-изгодно да се пътува между Рим и Милано? Кой е най-евтиният превоз между големите италиански градове?

Отскоро и в Италия, по подобие на други страни в Европа, е възможно да се пътува нискотарифно с автобус. Това може да стане чрез компанията за автобусен транспорт  low cost  “Мегабус”.

Билетите, които предлага за транспорт между големите италиански градове, са възможно най-евтините. Разстоянието между Рим и Милано например може да ви струва 4-5 евро. За билет от Неапол до Милано (770 км ) пък билетът може да ви излезе и 9 евро.

На практика нискотарифният автобусен превоз е много по-изгоден и от влаковете, и от самолетите. По-евтин е дори от услугите на Bla Bla Car (при тях се споделя с други пътници пътуването в кола между две дестинации).

VeneziaV1

Разбира се, времето за придвижване чрез “Мегабус” е по-дълго, отколкото това с влака, но автобусът е за хора, които искат да спестят. Билетите винаги се купуват онлайн на сайта на компанията – виж тук.

На всяка спирка в даден град има пауза от 40 минути. Те са необходими, за да слязат пътниците за този град и за да се качат други на тяхно място. Затова и придвижването от Рим до Милано (560 км) варира между 9 ч. 40 мин. и 10 ч.40 мин.

В Рим автобусите тръгват от автогара “Тибуртина” (Piazzale Mazzoni), а в Милано пристигат на автогара “Лампуняно” (Lampugnano).

Ако нямате ограничения във времето и датите, може да изберете възможно най-изгодния билет – така, както се прави и при резервациите за нискотарифните самолетни компании.

Туристите, които разполагат с време,  могат да разгледат Италия изгодно, наслаждавайки се на пейзажите по пътя.

View of Ponte Vecchio in Florence tuscany. Italy

С нискотарифните автобуси може да се спести за пътуванията из Италия между Рим, Флоренция, Болоня, Милано, Генуа, Ла Специя, Падуа, Пиза, Сиена, Торино, Венеция, Неапол.

Има обаче и международни дестинации. По два пъти на ден например има превози от Милано за Лондон (през Торино и Париж).

ОЩЕ

Топ панорами на Рим

Вила Памфили, римският Версай

Виа Маргута, улицата на Фелини

 

Short URL: https://goo.gl/JML2vv

Коментари

Коментари