ЗА МЕН

Приятно ми е, че четете тези редове и се надявам този сайт да ви помогне да откриете най-доброто и най-красивото от Италия.

Живея, работя и пътувам из Италия от 1993 г. Помислих си – а защо да не разказвам всекидневно на българите, които я обичат, за непознатите й нюанси, които няма да открият в традиционните пътеводители? Знаейки ги, може би и много от вас ще се почувстват като местни хора в Италия, дори ако са тук за пръв път.

Влюбих се в Рим още от първия ден, въпреки че беше мрачно и дъждовно.
След това се върнах, за да стажувам в редакцията на в.“Република“. После специализирах политически науки в университета „Сапиенца“ със стипендия на италианското правителство. След края й реших окончателно, че Рим е моят град.
Десет години бях кореспондентка на Българската секция на Би Би Си, но съм сътрудничила и на много други италиански и български медии. После дойде времето, в което се роди и предишният ми сайт от Италия „ПронтоСофия“. От няколко години съм кореспондентка на в. „24 часа“.  Пиша за всичко, но моите страсти са пътешествията, добрата храна и вино, стилът и киното.
ВСИЧКИ СНИМКИ И ТЕКСТОВЕ, ПУБЛИКУВАНИ ТУК, СА МОИ.
АКО ВИ ХАРЕСВАТ, ПУБЛИКУВАЙТЕ ГИ, НО ЦИТИРАЙТЕ ТОЗИ БЛОГ.
Благодаря ви!

Виолина Христова