ФЕРАРИ ЗА 100 ЕВРО

FerrV2

Как може да покараш Ferrari и без да си богат? Как може да опиташ тръпката на червеното конче за 100 евро?

Да отидеш в Маранело (Maranello) и да не пробваш “Ферари” (Ferrari), е все едно да дойдеш в Рим и да не видиш папата.
Mераклиите за най-мечтаната кола в света имат възможност да я карат обаче и без да могат да си я позволят финансово.
Десет минути зад волана на “Ферари” от модела “458 Italia” струват 100 евро. Толкова искат агенциите, за които наемането на червените автомобили мечти е новият печеливш бизнес.
За желаещите да си вдигнат адреналина, слушайки пръхтенето на мотора на “Ферари”, възможностите вече са многобройни. Няколко са агенциите, които предоставят колите на италианци и чужденци за по няколко кръгчета срещу достъпна сума.
В Маранело, родното място на “Ферари”, и в намиращия се на няколко километра град Модена (Modena) вече могат все по-често да се видят по пътищата хвърчащи коли от световноизвестната марка. „
Само в Маранело поне по стотина мераклии хващат волана всеки ден, включително и в неделя. Цената на удоволствието е в зависимост от модела.
10 минути с “430 Spider” по 9-километровия маршрут в Маранело струват само 70 евро. Ако обаче искате да натиснете педала на “Ferrari 599”, джобът ви ще олекне със 150 евро.

FerrV1
Предприемчивите агенции предлагат на запалянковците не само по няколко кръгчета, а и цели пакети “Ферари”, които включват визита в музея на автомобила, както и сувенири с марката от фирмения магазин.
За най-пристрастените любители има оферти за шофиране и на едни от редките модели от миналото, белязали историята на марката.
Едва 10 на сто са италианците сред наемащите колите. Останалите са най-вече руснаци, бразилци, аржентинци, а напоследък индийци и китайци.
Много от клиентите са собственици на “Ферари” и просто искат да пробват друг модел. Има и притежатели на “Порше” или “Мазерати”, които пък желаят да направят съпоставка между различните марки.
Друга част са кандидат купувачи, които искат да се убедят в избора си, преди да го направят окончателно.
Най-много обаче са хората, които не биха могли никога да си позволят “Ферари” в гаража, но пък могат да се бръкнат за 100 евро заради тръпката от шофирането.
В повечето случаи препускането с червеното конче става по нормален път и под зоркия поглед на седнал до шофьора инструктор.
Помислено е обаче и за онзи, който иска да се почувства като състезател. В такъв случай може да се отиде на пистата в Муджело или на тази в Мардзали, близо до Модена. Наемането на първата струва 36 хил. евро на ден, а втората е направо икономична – 12 хил. евро.
И тук обаче е помислено за мераклиите – на помощ идват специалните пакети, които предлагат пет кръгчета по пистата срещу 630 евро. За десет кръгчета има отстъпка, тъй като те струват 1100 евро. В тези случаи до импровизиращите пилоти сяда задължително професионалист от Формула 3.
Засега най-много кандидати има за моделите “Ferrari California”, “458 Italia”, както и за “F 430”.
Всяка от колите е снабдена с видеокамера, така че и след шофирането човек може да се наслаждава на 10-те си минути слава, документирани на дивиди.
Истински състезателни “Ферари” от Формула 1 обаче могат да се карат само на симулатор. 10 минути струват 15 евро.

ferr2
Много често роднините или съпругите са тези, които правят подаръци на мъжете си, запалени по червеното конче. 10 минути с един модел “Ферари” или пък с всички възможни модели е доста оригинален дар за рожден ден или за годишнина от сватба.
Манията да караш “Ферари” на народни цени обаче съществува не само в родното място на марката. За посетителите на Рим това също е осъществима мечта, ако се обърнат към специализирани агенции. Те предлагат едно- или двучасово шофиране на “Ферари” на писта в Латина, на 70 км от Вечния град. Изискването е да сте пълнолетен, да тежите максимум 120 кг и да стe висок най-много 195 см. И в този случай до мераклиите сядат винаги експерти пилоти.
Специализирани туроператори са помислили и за онези, които искат да си наемат “Ферари” за цял ден.
В този случай “F 430” струва 1400 евро или 2900 за целия уикенд. Само че трябва да оставите 18 000 евро гаранция. Тя скача на 20 000 евро за модела “Калифорния”, чието наемане струва 2200 евро дневно или 4900 за уикенд.

ferrV2

Short URL: https://goo.gl/4XVA73

Коментари

Коментари