8 БЕЗПЛАТНИ СПА В ИТАЛИЯ

Вижте къде има безплатни терми в Италия

Кой казва, че СПА е лукс, който могат да си позволят само хората с пари? В Италия има много места, където всеки може да се наслади гратис на СПА (идва от латинското Spa, или Salus Per Aquam – здраве посредством вода).

1.   Термите на Банячо, Le Terme di Bagnaccio

bagna00

 

Те се намират до град Витербо, област Лацио, на 80-ина километра северно от Рим. Това е зона, богата на термални извори. Термите са разположени на открито сред природата, извън населените места. От басейните с термални води може да се насладите на Апенините в далечината.

  2.  Термите Карлети, Le Piscine Carletti

carletti0

Те включват няколко басейна с прозрачна вода до 58 градуса. Изключително посещавани са и през седмицата, особено при пълнолуние. Намират се на 3 км.от Витербо

 3.  Термите на Сатурния, Le Terme di Saturnia

sat

Почти всички познават платения термален център на Сатурния (Тоскана), един от най-добрите и най-луксозните в Италия. Близо до него обаче се намира и водопадът с термални води, където всеки може да се къпе гратис. Прочутите със сярното си съдържание терми на Сатурния  оформят прелестна картина пред очите ви, докато шофирате по пътя над тях. От него се виждат и Il Gorello, и Le Cascate del Mulino, където може да се изкъпите гратис.

    4.  Термите на Сан Кашано, Le Terme di San Casciano

cas

Те се намират точно под средновековното борго на Сан Кашано в Тоскана. Древноримските басейни с термални води са действащи и днес. Намират се близо до прочутите термални центрове на Сан Кашано, които са срещу заплащане.

   5. Термите на Бормио, Le Terme di Bormio

bormio

 

Безплатните терми се намират близо до платените термални центрове Bagni Vecchi и Bagni Nuovi на Бормио, област Ломбардия. Безплатните терми са формирани в естествен басейн с камъчета, в който се събира гореща вода от скалистите стени. Пейзажът наоколо спира дъхът, особено през зимата, когато всичко наоколо е покрито със сняг.

  6 .  Термите на Фордонджанус, Le Terme di Fordongianus

fordon

Фордонджанус е термален район на река Тирсо в Сардиния, познат още от древни времена. Там се намира и археологическа зона от древноримската епоха. Термите се състоят от открит басейн. В него и до днес се стичат както горещите води от термалния извор,  така също и студена вода, която охлажда общата температура.

  7.   Термите на Сан Филипо, I Bagni San Filippo

sanfil

Те са разположени до връх Амиата (Monte Amiata), Тоскана. Водите съдържат прахообразни частици, които остават по телата на къпещите се, превръщайки ги в бели “призраци”. Ефектът е изключителен – особено нощем. Термите включват и малки водопадчета и кладенчета.

   8.    Термите на Петриоло, Le Terme di Petriolo

petriolo1

Петриоло е прочута с лековитите си свойства термална зона до Сиена, Тоскана. Там се намират платени терми, но съществува и безплатна зона до течението на Фарма, където има няколко вира с гореща вода до 43 градуса.

Какво да видим безплатно във Флоренция

Какво да видим безплатно във Венеция

Какво да видим безплатно в Рим

Как да пътуваме изгодно в Италия

Short URL: https://goo.gl/DWquHN

Коментари

Коментари