FENDI – В ЛЮБИМАТА СГРАДА НА ФЕЛИНИ

fendi3

Марката за лукс и мода Fendi се нанесе в Палата на италианската цивилизация в римския квартал Еур

Едва ли има по-подходяща сграда в Рим за марката “Фенди”, символ на елегантност, изисканост и лукс.

Palazzo della Civiltà italiana, проектиран по времето на Мусолини, е грандиозна сграда, която се вижда още отдалече, откъдето и да идвате.

fendi4

Известната като малкия Колизей сграда се забелязва,  пътувайки към квартала Еур и от центъра, и от летище “Фиумичино”.

Проектираният през 30-те години на миналия век квартал Еур е трябвало да приюти Световното изложение през 1942 г., което обаче не се провежда заради избухването на войната.

fendi5

Сградата, в която групировката за лукс и мода премести седалището си, е концентрация на най-добрата светлина, която един фотограф може да желае. Неслучайно тук правят открай време фотосесиите си много от известните фотографи за мода. Тук се снимат често и много тв рекламни клипове.

Бялата мраморна сграда, на чиято най-горна част Мусолини е накарал да бъде изписано “Народ  от поети, художници и герои”, навремето е любима за режисьори като Федерико Фелини и Микеланджело Антониони. Нейното стълбище се вижда неведнъж във филмите им.

fendi1

Сега в “малкия Колизей”, както всички римляни наричат мраморната сграда, се наместват един по един всички отдели на Fendi, в които работят близо 400 души. Тук е и ателието за кожени изделия, така добре познати на всички любители на лукс в света. На партера е разположена изложбена зала с експозиция на предмети символи на Made in Italy.

В атмосферата царят тишина и спокойствие. Белият цвят и огромното количество светлина доминират над всичко останало в интериора, така както мраморната сграда властва над пейзажа на Еур.

fendi2

Точно тук се срещат земята и морето, което е само на няколко километра.

Разбира се, и присъствието на Карл Лагерфелд, който от 50 г. е отправна точка за стила на Fendi, се чувства навсякъде.

Разхождайки се из сградата, е все едно, че пътувате от миналото към бъдещето.

 

fendi11

Short URL: https://goo.gl/PL0N5i

Коментари

Коментари