ЛУКС И СПА В ПУЛИЯ

mass7Masseria Ancella е божествен хотел със СПА в селска ферма до Остуни

Възможно ли е стара и занемарена поща да се превърне в луксозен хотел със спа? Ако отидете  в Пулия, ще видите, че това е действителност.

Идвайки в зоната на Остуни, единият от Белите градове, трябва да изберете за престоя си или труло, или типична селска masseria.

Само така може да вкусите перфектно от онзи магически микс от море, маслинови гори и трули, който е характерен единствено за южната италианска област и за никоя друга зона в света.

mass2

Разположената на няколко километра от Белите градове Masseria Ancella е най-доброто свидетелство как селският чар може да бъде поставен в услуга на модерния лукс и комфорт, който всеки търси по време на ваканция.

mass3

Старата селска ферма, която в момента е spa resort, е разположена насред полето на Монталбано ди Фазано, на две крачки от Остуни.

На практика това е едновремешен пощенски офис от XVIII в.. трансформиран в чаровен хотел с десетина стаи. Тук може да избирате дали да спите в оригинално труло с конус или пък в стая с овален таван в основната постройка.

mass1

Всичко това е заобиколено отвън от градина с басейн, където  кактуси и маслинови дървета съжителстват в красива зелена композиция.

Всеки елемент и в интериора, и в дизайна е идеално изпипан в унисон с типичния италиански вкус към детайлите.

mass6

В хотела витае топла домашна атмосфера. Всички мебели и предмети в общия салон, в ресторанта, в градината и в стаите (всяка е различна от останалите) е като от едно време.

Въпреки това обаче тук мирише на лукс и на елегантност.

mass8

Като допълнениние – има и спа център, разположен в подземието, където може да се опита и винотерапия.

Това е единствената масерия със спа в цяла Пулия, чиито козметични продукти се правят изцяло от грозде и шира.

mass

Различнитев видове разкрасителни терапии и масажи са на базата на полифеноли, извлечени от местните сортове примитиво и неграмаро. Те са с отлично антиоксидантно действие.

mass4

 

Виж още

Градът на трулите Алберобело

Short URL: https://goo.gl/Sl8SYq

Коментари

Коментари