6 ТОП ПАНОРАМИ НА РИМ

PANOR1

 

1. Piazza Garibaldi, Gianicolo – площад „Гарибалди“ на хълма Джаниколо.

Там се намира паметникът на Гарибалди, както и бюстовете на гарибалдийците, сред които и на капитан Петко Войвода. Погледът на капитана е обърнат към една от най-очарователните панорами на Вечния град. Ако се намирате на терасата на площада в 12 часа наобед, ще чуете топовния изстрел, който разтърсва тишината всеки ден по това време. Той идва от оръдието под терасата на „Гарибалди“ и се изстрелва от трима войници, както е традицията всеки ден от 1846 г. Тя датира от времето на папа Пий IX, който решава по този начин да сверява часовниците на всички църкви в града, за да могат да бият камбаните си в синхрон.

KapitanPetkoRim

 

 

2. Il Giardino degli Aranci, Aventino – Портокаловата градина на хълма Авентино.

 

От терасата на градината може да се съзерцава купола на базиликата „Свети Петър“ и панорамата около река Тибър.

PAN2

3. Pincio – Пинчо

Oт терасата на парка Villa Borghese („Вила Боргезе“) се открива невероятна гледка към Piazza del Popolo (Пиаца дел Пополо). До нея се стига лесно по виещи се стълби от площада или пък пеша от улицата пред църквата Trinità dei Monti над Piazza di Spagna (Испанския площад).

pincio

 

4. Bar Lo Zodiaco – бар „Зодиак“

Това е бар ресторант със зашеметяваща гледка към Рим. Той се намира на върха на Parco Mellini, Monte Mario (парка Мелини, хълма Марио). До него обаче може да се стигне най-вече с кола.

PANORZODIAC

5. Il Campidoglio – терасите на Капитолийския хълм, където е римското кметство

Две от тях гледат към различни части на Foro Romano (Римския Форум). Третата се намира в бара на Musei Capitolini (Капитолийските музеи) – не е задължително да посещавате музеите, за да влезете в бара им. Гледката е великолепна!panorama
6. Il Cupolone di San Pietro – купола на базиликата „Свети Петър“

След като изкачите спираловидната стълба до самия връх на купола (дотам обаче се плаща билет), може да се опиете от панорамата на 360 градуса към Вечния град.

cup3

Short URL: https://goo.gl/TDHjzG

Коментари

Коментари