СУПЕР ИЗГОДНИ ХОТЕЛИ В РИМ

camp1Никога през последните години римските хотели не са били толкова изгодни

Ако от години си мечтаете да видите Рим, сега е моментът да го направите. Едва ли ще намерите по-евтини хотелски стаи. Цените на нощувките във Вечния град за януари и февруари 2016 достигнаха рекордно ниски цени.

Кризата е ударила яко римските хотелиери, от което обаче печелят туристите, или поне онези, които не се опасяват от атентати във Вечния град и Ватикана.

Именно страхът от евентуални атаки провали очакванията на мнозина от бранша за бум в туризма през Юбилейната година  на Католическата църква.

Това, което  се случва в момента по сайтовете за резервации онлайн на нощувки в Рим, е наистина без прецеденти.

Двойна стая със закуски и безплатен интернет в двузвездния хотел Altavilla например – в центъра, на 10 мин.пеша от Колизея, струва 30 евро, или по 15 евро на човек. Има обаче и още по-ниски хотелски цени, или по 12-13 евро нощувката на човек. С подобни оферти е пълно по мегатърсачки като trivago.it или ebooking.it. Четиризвезден хотел пък може да се намери по 40 евро двойната стая, или 20 евро на човек.

Повечето от хотелиерите очакваха приток от туристи за Юбилея и направиха инвестиции в хотелите си, така че сега са принудени да разпродават нощувките си, за да оцелеят. Още повече, че се конкурират с десетки пиратски B&B, които предлагат изгодни цени, но не плащат данъци. Как да резервираме изгодно – вижте тук.

В момента обаче туристите спокойно могат да спят по хотели, а не в стаи под наем, за да спестят, тъй като цените са ниски навсякъде.

Зимни разпродажби, достигащи 50, дори 70 на сто намаления, текат и по магазините. Къде в Рим на шопинг – ето тук.

Аутлетите до Рим също разпродават на ниски цени всичко възможно.

Ако не сте се насладили на красотата и колорита на квартали като Трастевере, Монти и римското гето, сега е моментът да го направите.

 

 

 

 

Short URL: https://goo.gl/jwNn4p

Коментари

Коментари