9 ТОП КОКТЕЙЛ БАРОВЕ В РИМ

1. STRAVINSKIJ BAR – HOTEL DE RUSSIE
Via del Babuino 9

Rus11

Със сигурност малцина са обърнали внимание на този хотел, който е на две крачки от Piazza del Popolo. Това е един от най-рафинираните хотели – петзвездният „Хотел де Руси“ (Hotel de Russie).
Прекрачвайки входа му, се озовавате неочаквано в елегантно място със спираща дъха градина от 2800 кв.м. Преди един век на това място са отсядали от Стравински до Руския национален балет. След това пък там са обичали да похапват портокали директно от дърветата Жан Кокто и Пабло Пикасо. Днес в бара на хотела (който се простира и в градината) може да срещнете много лица от италианския шоу бизнес.
Поръчайте си чаша просеко (струва 14-15 евро) или коктейл (23 евро), но ви носят към него и голямо разнообразие от изискани мезета. Не изчислявайте колко кила краве сирене можете да си купите за тези пари в България. Инвестицията си струва. Удоволствието от красивата обстановка наоколо е огромно. Освен това е и много висок шансът на съседната маса да си пие аперитива Леонардо ди Каприо или пък Камерън Диаз по простата причина, че киностудията „Чинечита“ настанява именно в този хотел всички холивудски звезди, които снимат в Рим.
2. LA VI, Via Tomacelli 23

cock22

Това е перфектното място за коктейли и аперитиви само на две крачки от централната Via del Corso. Тук може и да обядвате, и да вечеряте в едно от вътрешните пространсва или на терасата на втория етаж. 1000 кв.м.площ са събрали накуп красив дизайн, зелена вертикална градина, колорит, модерен и ретро стил.
La Vi е съкращение от Latteria e Vineria (млекарница и винарна) – това са двата момента в началото и в края на деня, които се срещат тук. Идеалното място да вкусиш италиански хапки и ястия заедно с чаша изискано вино или коктейл. Много подходящо и за след вечеря.
3. THE CORNER, Viale Aventino 121

cock33

Въпреки че са открити през 2014 г., барът и ресторантът на тази townhouse на две крачки от Terme di Caracalla бележи истинска тенденция сред познавачите на добрите локали. Тук може да пиете кафе сред етажерките с книги в бара от скандинавски тип на партера или пък да сърбате коктейл на терасата горе. На нея може да се почувствате като в харем – обстановката напомня Ориента и релаксът е пълен. Може и да се вечеря – не само на терасата, а и в ресторанта с вътрешна градина.
4. HI-RES, HOTEL VALADIER, Via della Fontanella 15

cock44

На 50 м.от централната Piazza del Popolo се намира този чаровен и елегантен локал на покрива на хотел Valadier, който е едновремменно ресторант и бар. Терасата му предлага прекрасна панорама към околните куполи и сгради и е отворена през лятото, а през зимата е покрита и отоплена. Това е елегантно място за елегантни хора – тук може да се опитат чудновати коктейли, в които се влюбвате от пръв поглед. Към тях ви сервират изискани хапки и мезета. Може да се остане и за вечеря, но е възможно и цяла вечер да се пият само коктейли.

5.KETUMBAR, Via Galvani 24, Testaccio

baccano1

Tова е място, в което може да се обядва и вечеря, но е идеално най-вече за пиене на коктейли. Намиращият се в квартала „Тестачо“ (Testaccio) бар се конкурира достойно с множеството от заведения, с които е изпълнена зоната, която през уикенда пулсира от веселящи се тълпи. Този бар обаче предлага специални био коктейли, придружени от вкусни био мезета на базата на булгур, ориз, кускус, зеленчукови щрудели и др. Всичко това е домашно приготвено и може да се консумира срещу куверт от 10 евро, който включва и питието. Барът разполага с няколко помещения в раздвижен и приятен стил.

6. VIVI BISTROT, parco Villa Pamphilj, Via Vitellia 102

cock66

Ако сте решили да прекарате деня си в най-големия и най-красив римски парк „Вила Памфили“ (Villa Pamphilj), няма нищо по-приятно от това, разходката сред палми, пинии и фонтани да приключи с коктейл в бистрото на парка. Тук веднага се чувствате уютно – и няма начин, защото собственичките Даниела и Кристина предразполагат към това. Чувства се нещо от атмосферата на Прованса, но и от типично италианския маниер на изпипване на детайла. Предлагат се био коктейли, био салати и мезета, но може да се остане и на романтична вечеря на свещи. Бистрото разполага с голямо вътрешно пространство и с предна и задна градина.
7. SPLENDOR, Via Vittoria Colonna 32/c

cock77

Могат да се опитат класическите италиански аперитиви – вермут, аперол сода, битер, кампари, кродино или пък специалните вариации на известни коктейли. Всичко това – в обстановка, в която модерен дизайн се преплита с ретро стил. Очарователни са нюансите на La Belle Epoque, пропити навсякъде. Може да се остане и за вечеря. Елегантен и комфортен локал с обширни помещения.

8. BACCANO, Via Santa Maria in Via

baccano

Разположеният в сърцето на Рим и до Fontana di Trevi бар-ресторант е приятно място, в което може да се отпие коктейл след цял ден ходене пеша по забележителности. Тук атмосферата е vintage, напомня на нещо средиземноморско, но и на Ню Йорк от 30-те години. Има и френски полъх от началото на миналия век. Много подходящо е и за вечеря след чашата с вино или коктейл, придружен от вкусно мезе. Тук има ястия и от международната кухня, но най-вече качествена италианска кухня по всички правила!
9. DUKE’S, Viale Parioli 200

cock99

Ако искате да видите как изглежда римската буржоазия от богатите северни квартали, идете в този бар – ресторант – това е едно от любимите й места. Барът е разположен в богаташкия квартал „Париоли“ и предлага коктейли и вечери на високо ниво. Основаният през 1998 г. локал е революционен за времето си от съчетанието на ексклузивен стил и изискана кухня. Посветен е на едновремешния олимпийски шампион по плуване Дюк Каханамоку, известен като бащата на международния сърф.
Всеки коктейл тук е уникален, както и начинът, по който ви го предлагат.
Дървото и топлите тонове преобладават в интериора. Барът разполага и с вътрешна градина, перфектна за вечери в изискана, но не и прекалено претенциозна обстановка.

ВИЖТЕ КОИ СА НАЙ-ДОБРИТЕ БАРОВЕ ЗА АПЕРИТИВИ ДО ВАТИКАНА

Short URL: https://goo.gl/XOE5k6

Коментари

Коментари