ИТАЛИАНСКИЯТ ДЕТАЙЛ

давид1

Какво отличава италианеца от жителите на която и да е нация по света? Детайлът.

Може да сте красив или грозен, може да сте млад или стар, може да сте беден или богат. Типичният италианец, или онзи, който е закърмен с красота и естетика, която се лее винаги и навсякъде около него, ще ви прецени по детайлите.
Няма значение дали отивате на лична или на работна среща, на театър, на кино, на пазар или на медицински преглед – човекът отсреща ще  отсъди моментално за вас според детайлите.

Вие ще бъдете запомнен като онзи с мръсните обувки, онази с оранжевото сако, онзи с жълтите зъби, онази с мазната коса.
В Италия детайлът е ако не всичко, то поне 80% от всичко.

Ако искате да впечатлите италианец, може да го направите с маниакално внимание към детайлите– това е все едно да биете с неговите камъни по неговата градина.
Само така може да говорите на неговия език и да използвате неговата кодова система.
Няма значение дали сте Меркел, Обама или Путин. Още щом ви погледне, онзи, който още от пеленаче диша Рафаело и Микеланджело, ще отсъди на момента дали сте човек с вкус или не. Не е важно дали носите скъпи и красиви дрехи, а как ги носите.
Не е важно какво може да си позволите, а дали го правите с вкус.
За типичния италианец вие сте човек с вкус или човек без вкус.
Да, заради поста и отговорността си вие може да решавате съдбините и на милиони хора в света, но първото впечатление за вас на италианеца ще бъде от детайла, който го впечатли у вас.
Ако му хареса сакото, с което сте облечени, той ще се наведе до вас уж да ви пошепне нещо, а всъщност ще огледа шевовете му, за да разбере дали е качествено.

sakoАко ви кавалерства, докато си надявате палтото, много често това е, защото иска да види скришом подплатата и марката му.
Ако отиде в банята на дома ви, където сте го поканили на вечеря, е защото иска да прецени кранчетата и бидето ви.
Няма кой знае какво значение как сте се облекли. Ако сте с перфектни и качествени обувки, обаче вие сте ударили право в целта. Ако сте с късо чорапче, което се показва изпод крачола ви, докато сте седнал, вие сте „скъсан“ на изпита по мъжка естетика.
Ако демонстрирате хубав часовник, също печелите точки на първата среща.

Ако една жена е с красиви и скъпи обувки и чанта, тя е близо до целта си – разбира се, ако има такава.

obuvkiitalianski
Италианецът знае, че той е номер едно в света, когато става въпрос за вкус и естетика. Затова ако демонстрирате перфекционизъм в това отношение, все едно, че сте го били на собствен терен.

Short URL: https://goo.gl/nW3RCB

Коментари

Коментари