КАКВО ДА НЕ ПРАВИМ В ИТАЛИЯ – I

Вижте какво не е за препоръчване да се прави в Италия (първа част)

1.  Италия е топла и слънчева страна, в която туристите обичат да се разхождат  по джапанки, потници и бермуди още от пролетта. Колкото и да е горещо обаче, запомнете, че не може да се представите в такъв вид в базиликата “Свети Петър” в Рим.

За да влезете там, е задължително да сте прилично облечени и с покрити рамене. Много от информираните туристи си носят шалове с тази цел.

2. Ако пътувате из Италия с кола под наем, трябва да знаете, че влизането в центровете на почти всички градове, а не само големите, е ограничено до определени часове. Никога не паркирайте на местата, ограничени с жълти линии. Ако успеете да се вредите на тези с бели очертания, там паркирането е гратис. Ако паркирате на местата със сини очертания, трябва да платите билет чрез намиращите се наблизо машини паркометри.

3. Ако пътувате с кола из страната, не се увличайте по криволичещите пътчета, а ползвайте винаги “царските” пътища. Рискът да се загубите, ако се впуснете по тесни шосета, е изключително голям заради объркващите или липсващи указания. Много често Google Maps може да ви отведе на съвсем различно място.

4. Ако не разбирате езика, носете си винаги италиански разговорник. Италианците никак не са шампиони по чужди езици, така че не разчитайте на собствените си познания по английски или френски, особено в провинцията. За немски пък и дума не може да става.

(Материалът е публикуван във в.”24 часа”)

ВИЖ ВТОРА ЧАСТ ТУК

Прочети още

В Рим за три дни

Във Флоренция за два дни

 

 

 

Short URL: https://goo.gl/dPoghj

Коментари

Коментари