ТОП АПЕРИТИВИ ДО ВАТИКАНА

Ето кои са топ баровете за аперитиви до Ватикана

Аперитивът е стил на живот на италианеца. Пиейки чаша просеко или лекоалкохолен коктейл и замезвайки с вкусни хапки, той разпуска от напрежението през деня. Това е и времето за обсъждане на клюките и за среща с нови хора.
Ако през деня сте разглеждали Ватикана и Сикстинската капела и имате нужда да се отпуснете пред чаша вино, но не като турист, а като римлянин, идете в локалите, където ходят местните хора.
Забравете за заведенията с карирани покривки до Ватикана и се разходете пеша до близките Via Cola di Rienzo и Piazza Cavour. Те са само на няколкостотин метра и там е пълно със заведения, които са истински тренд. Ето някои от тях.

Запомнете – аперитивът започва в 18 часа.

1. SPLENDOR, Via Vittoria Colonna 32/c

sple
Могат да се опитат класическите италиански аперитиви – вермут, аперол сода, битер, кампари, кродино или пък специалните вариации на известни коктейли. Всичко това – в обстановка, в която модерен дизайн се преплита с ретро стил. Очарователни са нюансите на La Belle Epoque, пропити навсякъде. Може да се остане и за вечеря. Елегантен и комфортен локал с обширни помещения.
2. CAMILLO B, Via Cicerone 2

camillo

Уют, естетика, чар, релакс. Храната, разбрана като начин на пауза и приятна компания. Спокойно може да се остане за вечеря след аперитива.
Големи пространства, колорит. Куриозен интериор – част от него са и велосипедите, „паркирани“ над главите ви.
3. LUMIERE, Via Cicerone 27

spir
Изключително свеж и елегантен локал, в който можеш да седиш удобно, наслаждавайки се не само на вкусните хапки с аперитива, а и на букета от цветове.
4. GOURMET, Via Marcantonio Colonna, 20/ Via dei Gracchi 282

Срещу 10 евро може да пиете чаша аперитив и да си сервирате на воля от богато меню с вкусни хапки, салати и сандвичи.
5. CARRE’ FRANCAIS, Via Vittoria Colonna

france
На две крачки от Касационния съд на Piazza Cavour наскоро отвори врати огромен локал, в който можете да се почувствате като във Франция. В заведението с площ от 600 кв.м.може да се избира между bistrot, patisserie, boulangerie, boucherie, fromagerie, epicerie, cave a vin. Това си е своеобразен френски вариант на италианската Eataly, където се продават най-добрите продукти на италианската кухня. Тук аперитивът е 100% наслада.

Short URL: https://goo.gl/Qmwf7V

Коментари

Коментари