НА ШОПИНГ В РИМ

ValentVatre

Рим е идеалният град за онзи, който иска да се посвети на шопинг, разглеждайки успоредно с това и забележителностите.
Визитите из музеите и площадите в центъра могат да се съчетаят с обиколка на някои от бутиците, намиращи се в т.нар. Tridente, или Тризъбец на модата.
Това е зоната, заключена между луксозните улици Via dei Condotti, Via Borgognona и Via Frattina, които стигат до Piazza di Spagna (Испанския площад).
Там са бутиците на най-известните италиански и световни дизайнери на висша мода, както и магазините на най-прочутите бижутерски марки.

ValentVatre2
В зоната на висшата мода влиза още и намиращата се наблизо Via del Babuino.
Това обаче са все магазини за хора, пристрастени по модата и без финансови проблеми.
За онези, които обичат да следват тенденциите, но в по-икономичен вариант, са по-подходящи магазините на Via del Corso и тези в Galleria Sordi, където са представени множество италиански и международни марки – от Zara до H&M.
Друга търговска зона с магазини за всеки джоб е и Via Nazionale, на две крачки от централния площад Piazza Venezia.

DolceVatre2
Ако пък се намирате на Piazza del Popolo, съвсем наблизо се намира и търговската улица Cola di Rienzo. Тя е на няколко стотин метра от Ватикана.
До Ватикана (спирка на метро А – Ottaviano) се намира още една зона, пълна с магазини, където има и икономична, и луксозна мода.
Близо до базиликата San Giovanni in Laterano ( спирка на метро А – San Giovanni) е разположена още една търговска зона – Via Appia Nuova –  с магазини на всякакъв вид марки за дрехи, обувки и аксесоари.

Short URL: https://goo.gl/3BFj2n

Коментари

Коментари