8 ТОП СЛАДОЛЕДА В РИМ

1. La Romana (Ла Романа)

romana

Много са добрите сладоледи в Рим, но тези на веригата, родена в Римини през 1947 г., са топът. Със сигурност това е „Ферари“ сред сладоледите. Достатъчно е да опитате само едно рогче, независимо с кои вкусове, за да се убедите, че става въпрос за нещо качествено различно от всичко останало. Най-отдолу в рогчето се налива течен бял или млечен шоколад, след това то се пълни с избраните от вас вкусове, а най-отгоре се поставя един от няколкото видове сметана (бяла, с кафе или дзабайоне). Неустоими са вкусовете affogato croccante, bacio di dama, biscotto della nonna, mascarpone al caffè con cioccolato fondente.

Има няколко магазина на веригата и пред тях винаги се вият опашки. Бъдете търпеливи, чакането си струва. Магазините са на Via Ostiense 48, Via Venti Settembre 60.

2. Gelateria dei Gracchi (Джелатерия дей Граки)

gracchi

Този сладолед носи името на улицата, където е отворен първият му магазин в Рим. Може да се каже, че това е като Bulgari сред сладоледите – всички вкусове са особени и уникални. На всяка цена опитайте Ricotta e pere (извара и круши), Mela e Cannella (ябълка и канела), Mandorla tostata e arancia (печен бадем и портокал) или който и да е друг вкус – няма да сбъркате. Магазините са на Via dei Gracchi 272 (до Ватикана), Viale Regina Margherita 212, Via di Ripetta 261 (до Piazza del Popolo в центъра).

3. Fata Morgana (Фата Моргана)

morgana

Собственичката на тази верига Мария Аниезе Спанюоло е родом от Южната Пулия и нейните любими вкусове са pistacchio (произнася се пистакьо – шамфъстък) и cioccolato (шоколад). Магазините са на много места в Рим – в кварталчето Monti в центъра например сладоледчийницата е на Piazza degli Zingari, друг магазин близо до центъра има на Lago di Lesina 9, но също така и в квартала Trastevere, както и до спирката на метрото Re di Roma (линия А) и др.

4. Frigidarium (Фриджидариум)

frigidarium1

Магазинът е в сърцето на Вечния град, на две крачки от площад „Навона“, на Via del Governo Vecchio 112. Различните вкусове сладолед, напълнени в рогчето, се поливат по ваше желание от кранчета с горещ млечен или бял шоколад. Охлаждайки се веднага, той се превръща във вкусна кора.

5. Grom (Гром)

gelGr

Мотото на тази верига, родена в Торино, е „сладолед като от едно време“. Всички използвани продукти са натурални. В Рим има на много места магазини, включително и в търговските центрове. До Piazza Navona например има магазин на Via Agonale 3, друг централен магазин има на Via dei Giubbonari 53, а така също и на Централната гара Stazione Termini.

6. Venchi (Венки)

venchi

Това е марката на едни от най-хубавите шоколадови изделия в Италия, родени през 1878 г. в Торино. Сладоледите с това име обаче също са изключителни. В центъра има магазини на Via della Croce 25/26, a така също и до Пантеона.

7. RivaReno (Риварено)

Via Magna Grecia, 25.  Става въпрос наистина за уникални вкусове. Струва си да вземете линия А на метрото  и да слезете на спирка “Сан Джовани”, за да ги опитате.  Този сладолед е роден от страстта по ледените вкусове на четирима приятели – мениджър, журналистка от БиБиСи, адвокат и изтъкнат майстор на сладолед от Болоня.

8. Guttilla (Гутила)

Това е бутик за висша класа сладоледи на Via Nomentana 267/277. Елегантен магазин за елегантни хора с елегантни вкусове. Традиционните сицилиански вкусове сладолед се нареждат до интересни фантазии в ледената сфера.

ВИЖ ОЩЕ

Вила Торлония в Рим

Колоритният квартал “Трастевере”

Гондолите на Венеция

Short URL: https://goo.gl/Gfzy0c

Коментари

Коментари